Roots and Kultcha

Okei. Det blei prata mye om Full Moon party og dancing på Värsta Grymma Partyt i Goa da vi satt på porchen i Kerala og drakk kruttkaffe. Planer blei lagt, intensjoner ymta frampå og løfter inngått om hva vi skulle ta oss til i Goa etter en lazy måned i Sør-India... Men hva skjedde? Vi surra oss opp til Sør-Goa og endte opp på Agonda beach, også kjent som "last quiet beach" i Goa. Da vi forsiktig spurte "where's the party?" i Agonda var det bare spørsmålstegn i øynene på folka.. "Party? No party here.." Sånn gikk no dagan og før vi visste ordet av det satt vi på en te-sjappe i Maharastra, staten nord for Goa, med en følelse av uforretta sak. Da var det bare en ting vi kunne gjøre. Atilla party crew jumped ship og haika med første og beste TATA truck mot vår Mount Zion, Party Zone nr. 1.. Värsta Grymma Partyt i Nord-Goa! Yay!

Fan där står man... Midt ute på landsbygda i India og drømmer om frilynte russere och frika Israelere med fake dreads. Og på landsbygda i India er det INGENTING.. bortsett fra chai da. Alltid chai. Chai chai chai. Chai og Kuer. Og fluer og kuer og chai. Etter par timer på chai-sjappa kom vi oss på en lokalbuss og endte opp i en liten by med togstasjon i en by med et navn som verken undertegnede eller noen andre i ASCCPCI (Atilla Soft Core Communist Party Crew of India) fikk med seg. Etter en haug med Black Coffee, STRONG and no sugar kom vi oss på toget sørover på tross av en desorientert konduktør som påsto at "Goa.. Nooo.. Other Direction.."

En rickshawtur til "fixed price" 350 rupi sammen med en fri sjel, Jess fra England, var det som skulle til for å få oss resten av veien til det forjettede land. 150 meter inn i shoppinggata bestående av flagrende gevanter, hippie-shyrdak og psykedeliske t-skjorter fikk vi roet oss med et par Kingfishere og tenkte, "ka nu?"

Etter noen dager i strandhytta på Arambol hadde vi fortsatt ikke finni Värsta Grymma Partyt selv om noen svensker i nabolaget påsto at det var et sted som hadde hatt fest forrige tirsdag. Topp stemning. Opp hovedgata.. til venstre, og så til høyre, og så til venstre og litt oppi der. Det stedet fant vi aldri, men derimot møtte vi to danske og en norsk jente i vill flukt fra et hotellrom der rottene ramla ned fra taket natta lang. I sin desperasjon tok de to stakkarslige og out-partyed norske gutter under sin avbalanserte, skandinaviske paraply og sørga for at ASCCPCI hadde litt selskap da vi skulle slurpe kingfisher og prate skit. Men Värsta Grymma Partyt blei det ikke noe av.

Arambol Beach er litt som et eventyrland for voksne litt frika mennesker med en hang mot det gode liv sånn litt på halv tolv. Kort oppsummert. Litt blanding av Neverland, Lothlorien, Monkey Island og Syden. 1000 nesten like strandkafeer i klassisk backpacker-fashion med akkurat den samme menyen med den samme musikken og de samme folka. Alle stedene serverer mat fra all over the place; Indian-Veg, Non-veg, Continental, Chinese, Israeli og Italian. Alt smaker litt det samme og man kan begynne å lure på hvorfor de ikke bare serverer en god Chicken Buryani i stedet, like greit det.

Dagain gikk no i Arambol også, men vi fikk ihvertfall kryssa av mange punkter i boka vi ikke visste at fantes. Trommesirkel, check. Toppløse russere i G-Streng, check. Henge med drita Reggae-svenske på 6. dagen, check. Holy Tree, check. Det siste var kanskje den eneste nær-spirituelle opplevelsen i Goa. Et hellig tre langt inni skauen med en hellig mann(sadhu) som ville at vi skulle smake på chill-loomet hans. Det blei mye prat om long-timers etter det. "Skulle vi ikke bare blitt her et par år, starta bissniss eller no.. Pølse i lompe med rekesalat hadde jo gått som hakka møkk her."

Now get a Goan?

Man blir faktisk rastløs og litt sliten av å gjøre ingenting for lenge. Så på fredag konsulterte vi travel agent etter litt om og men og et par dager ekstra dro vi oss opp etter ørene og kasta oss på lokalbussen til Party beach #1 .. sier de.. Anjuna Beach. Egentlig skulle vi pelt oss på toget nordover og hooka opp med bussen i Mumbai, men Goa time beveger seg litt treigere enn vanlig time.. "One more day.." Resultatet blei ihvertfall flybilletter til Dehli med Spice Jet til 5.000 rupi stykket og en siste sjanse i Goa. Hælja på Anjuna.


Värsta Grymma Partyt 2!

I India er det tre årsider, Høy-Sesong, Sesong og ikke-Sesong. Høy-Sesongen varer fram til slutten av januar, Sesong slutter omtrent i mai og i ikke-sesongen skjer det ikke en dritt. Da vi kom til Anjuna var Sesongen skikkelig på hell. Alt vi fant på stranda var bleikfeite russere, loppebefengte bikkjer og kuer i slapp positur. Det var faktisk på nippet til at vi ga opp vår søken etter Goas legendariske og for vilde partyscene. Men det var da det skjedde. Vi var ute på lørdaskvelden og tenkte at noe måtte skje, men neida.. "Weekend.. no party.. police trouble". Men til vår forbløffelse kom plutselig en indisk kompis bort til oss på på In-stedet Lillyput og ga oss en feit flyer med påskriften: "ROOTS & KULTCHA: Roots Reggae, Raggamuffin, Dancehall, Soca madness, Special Dubplates and Exclusive RMX".. Wooooot!!!

Så her sitter vi i kjent positur. Kingfisher og bølgebrus. Lomma full av flyers og klokka nærmer seg dancehall-time. Nu kan festen börja!

Haile Selassie I!

Selecta BK & Rastafarvind