En formiddag i Teheran

Siden jeg ikke har alt for mye aa fordrive tida med, og har funnet en internettcafe der blogger.com av en eller annen grunn ikke er sensurert, kommer det her en noe triviell post om dagens hendelser i Tehran. Noen ganger er det vanskelig med sammenhengende narrativer. I dag er en saann gang, saa jeg gaar for en listevariant over dagens"hoydepunkter". Til hoeyre en stakkars kylling i ferd med aa bli solgt paa markedet.

1. Marked i gata nesten rett utafor doera. Ingen som plager noe
saerlig, slik som i India. Bare gaa aa se og hoere paa. Kjoepe et sjal med blaa blomster.

2. En blodappelsin jeg kjoepte paa gata. Ikke fordi den var saa
fantastisk god, men den var fin, passe god, og fruktselgeren veldig blid.

3. Hamburger som hadde masse groennsaker og nesten ikke noe kjoett.
Vanskelig aa faa tak i groennsaksmat her. Smakte litt som saann
mikrobenserburger paa aattitalet, og.

4. At de Tehranske damene gaar med stolt holding og friske skritt.

5. Aa oppdage at boka jeg leser handler om en fyr som er aleine paa et
litt dodgy hotell, akkurat som jeg. Dance Dance Dance av Haruki Murakami.

6. Bra fotoutstilling med iranske fotografer paa museet for samtidskunst.

7. Bli kjempetroett i beina og tenke at det er jo bra, for jeg kan
sannelig trenge litt trening.

8. Designerstoler paa museet som faktisk er DRITgode aa sitte i, i
motsettning til de fleste designerstoler paa museer.

9. At homsekunstnerikonene Gilbert og George har et svaert bilde paa
veggen i museet. Hah.

10. Vaere aleine med meg selv for foerste gang paa lenge, vaere litt
redd for det, men oppdage at det gaar jo helt greit. Litt slitsomtbare. Men jeg har jo trening, tross alt.

11. Ha paa rosa skjerf med stjerner paa paa hodet.

12. Vaer som minner om norsk april-mai, og folk som er ute og koser
seg i vaarvaer og til og med noen som leier.

13. En fyr som sier at regjeringa er crazy som sensurerer internett, og tenke at det har han jammen meg rett i, og foele meg litt mindre fremmedgjort.

4. Vaere fornoyd og litt stolt over retningssansen min, som tross
alt ikke er SAA raeva, alltid.

17. Fine sjablongmalerier paa veggene som jeg lurer paa hva betyr.


18. Den kjempefine parken "park e' Laleh" som faar meg til aa tenke paa mange andre fine parker, saerlig i Norge, Sverige og Danmark, og glede meg til aa se dem igjen. Bildet er fra lekeplassen der.Beste hilsener fra Strangeways' egen korespondent i Tehran. Legg foroevrig merke til de fine Ray Sun solbrillene, kjoept i Goa, for dem har jeg rota bort i loepet av dagen.