Rushland


Petrosavodsk ligger omtrent 2500 km fra grensa til Kazakhstan. Fordi vi ikke har kjøretillatelse i mer enn 14 dager, må vi være inne i Kazakhstan seinest den 31. August. Det vil si at vi har ti dager på ossfra Petrosavodsk. Vi må altså kjøre i gjennomsnitt 250 km hver dag. Hvis vi holder av den siste dagen til kryssing av grensa, har vi ni dager igjen. Vi trenger et par dager uten kjøring. Altså sju kjøredager. Det vil si at vi må kjøre omtrent 400 km hver kjøredag.
Folk som er misfornøyd med norske veier, kan ta seg en liten kjøretur i Russland. Hvis man kan holde en gjennomsnittsfart på 50 km/t er man heldig. Vi har det altså litt travelt.


Dette blir mer kjøring enn vi hadde regna med. Det legger noen føringer for reisa som vi ikke hadde regna med. Det har blitt en slags russisk roadtrip. Vi kjører hele dagen og kommer til et nytt sted seint på kvelden eller på natta. Det gjør at vi må ta de overnattingsmulighetene som byr seg. De siste nettene har vi overnatta utafor et hypermarked, ved siden av et kloster på truckstop og på en kjøreskole. Det siste skjønte vi først når vi våkna om morgenen, og en haug med biler humpa rundt bussen.

Nå er vi i Kazan, en svær by som ligger ved Volga. Her er fullt av både kirker og moskeer. Vi merker at vi nesten er i Asia.

Photo by Ingrid Koslung